Meme kanserinin kesin tanısının konması için tümör dokusundan küçük bir örneğin alınarak özel boyamalardan sonra mikroskopta incelenmesi gerekir. Bu işlemler kanserin yayılmasına neden olmaz.

Ultrasonografi Kılavuzluğunda Meme Biyopsisi:
• İnce İğne (aspirasyon): İnce bir iğneyle, dokudan hücre düzeyinde örnekler alınmasını sağlar. Örnek alınması da değerlendirilmesi de güçtür. Tecrübeli bir radyolog ve sitolog gerektirir.
• Kalın İğne (Tru-cut): Daha kalın bir iğneyle doku örneklemesi yapılmasını sağlar. Ele gelen kitlelerde bir uzman tarafından kolaylıkla yapılabilir. İnce iğneden daha doğru sonuç verir.

Mamografi Kılavuzluğunda Meme Biyopsisi:
• Stereotaktik Vakum Biyopsi: Palpe edilemeyen ancak görüntüleme ile saptanan kitlelerde uygulanan bir yöntemdir. Mamografi eşliğinde yapılan daha çok mikrokalsifikasyonlarda uygulanır.

Cerrahi Yöntemle Meme Biyopsisi:
• Görüntüleme Yöntemleri Kullanılarak İşaretleme Sonrası Cerrahi Açık Biyopsi
• Görüntüleme Kullanılmadan Elle Muayene Bulguları Kılavuzluğunda Cerrahi Açık Biyopsi: Diğer yöntemlerle alınan örneklemelerde çelişkili ya da yetersiz veya kuşkulu sonuçlar varsa, ya da diğer biyopsi yöntemlerinin yapılamadığı koşullarda açık cerrahi biyopsi yapılır. Palpe edilemeyen ya da derin yerleşimli leyonlarda görüntüleme yöntemiyle işaretlenerek (tel işaretli) biyopsi yapılır.

Eksizyonel biyopsi: Lezyonun tümüyle çıkarılmasıdır.
İnsizyonel biyopsi: Lezyondan patolojik inceleme için yeterli olacak boyutta bir parça alınmasıdır.

  • Tedavi, muayene veya bilgi için, +90 (312) 441 14 14

    Tedaviler kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemlidir.

  • İLETİŞİME GEÇ

Hasta Yorumları

Randevu Al
Randevu için tıklayın.
Randevu almak için buradan ulaşabilirsiniz.